2012. május 10.

Írtam egy filmajánlót...

...mégpedig a Keleti Nyugalom című filmről. ...mert nekem meglepően sokat mondott arról, hogy az életünk örömtelivé változtatása a saját döntésünkön múlik.
A mozizással egyébként anyukámat leptük meg múlt vasárnap, de egyáltalán nem csak anyáknapján állja meg a helyét ez a film.
Ígyhát ajánlom,
...mert a filmekben Indiában sosem az történik, amire a szereplők számítanak... Ez az előzetesből is kiderül: http://www.youtube.com/watch?v=88EVEhCKkLI
...mert szeretjük azt hinni, hogy ha jóóó messzire elmegyünk, akkor a problémáink is könnyedén megoldódnak...
...mert ez egy kedves, szép film arról, hogy bizony a problémáinkat mégiscsak magunkkal visszük a világ másik végére is és ott is egyedül mi magunk vagyunk azok, akiknek egyszer csak másként lehet/kell döntenünk arról, hogy változunk, hogy valami újat - új viselkedést, munkát, nézőpontot, önérvényesítést, az őszinteséget, vagy épp az önmagunkkal való békekötést - fogadunk be az életünkbe, hogy teljesebbé tegyük. ...és bárhol, bármikor is döntünk az ilyesfajta változás mellett, az épp jókor van.
...mert mindemellett ez egy vicces, kacagtató alkotás, remek színészekkel. Nekem pl. kimondottan érdekes volt Judi Dench, aki a tőle megszokott határozott, kemény asszonyok helyett itt egy egészen más típusú, érzékenyebb, naivabb és valami egészen másfajta belső erő által mozgatott  karaktert jelenít meg.
...mert sokféle "tanulsága" van, de a magával ragadó hangulat miatt mégsem szájbarágós. A többször is elhangzó sziporka, miszerint "minden jó, ha a vége jó, és ha éppen nem jó, akkor még nincs vége" csak egy ezek közül.
...egyszóval: ajánlom a Marigold Hotelt, szeretettel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése