2012. május 3.

Mihez kezdj a múltaddal?

A mai napra olyan egy idézetet választottam Mariolina Venezia Ezer éve itt vagyok című regényéből, amely gyönyörűen leírja, mi a dolgunk akkor,
amikor úgy érezzük, végképp elvesztettük a fonalat az életünkben. Íme:

„Bizonyos életekben vannak olyan pillanatok, amikor a dolgok váratlan fordulatot vesznek. Egyfajta félresiklásról van szó. Ilyenkor valami köd száll az agyadra, és úgy érzed, mintha egy ismeretlen város utcáin bolyonganál. Rámeredsz a megszokott tárgyakra és emberekre és egyszerűen nem ismersz rájuk. Nem érted, hogy mire valók, kik ők, és mit csinálnak.
Mikor történhetett? Kérdezed magadban. Hogy történt, hogy jutottam idáig? Megpróbálod visszapergetni az időt, percről-percre, hogy rájöjj, hol tévedtél el. Gondolatban ismét bejársz minden utat, útelágazást, mellékutat. Így aztán észre sem veszed, hogy elveszel a történetben. A saját történetedben, amit lassanként, kis darabokból illesztettél össze, és mindennap elmeséled magadnak, hogy létezhess. És amikor visszatalálsz, csak akkor érted meg, hogy az idő nem körpályán fut, hanem spirálisan, és a múlt megértéséért kifejtett erőfeszítésed után már elég erőt érzel magadban, hogy előre nézz, a jövő felé.”
Bármikor eljöhet az a pillanat, amikor életünk egy bizonyos – vagy éppen mindegyik – területén teljesen elveszettnek érezzük magunkat. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, hogy alaposan átgondoljuk, mi vezetett minket az adott helyzetbe. Átnézzük, felülvizsgáljuk, hogy mi az, amit nap mint nap mesélünk magunknak az életről, az életünkről – azaz rátekintünk, milyen hitrendszer mentén éljük az életünket. Evvel együtt pedig megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy értékeljük: ha új, értelmes, szívünknek kedves mesét szeretnénk magunknak a továbbiakban, ahhoz a meggyőződéseinkből, gondolatainkból, mintáinkból, félelmeinkből, haragunkból, számtalan érzelmünkből mire van szükségünk a továbbiakban, illetve mik azok, amiktől búcsúzni szeretnénk.

Ehhez az áttekintéshez és új, saját mintáink kiválasztásához, formálásához ad mélyreható segítséget a transzgenerációs epigenetikus kineziológia módszere, amellyel én is dolgozom. Az egyes oldásokban feltárhatjuk azokat az utakat, mellékutakat, amelyek kirajzolják életünk során – és az előttünk járó generációk által – bejárt térképet, amelyre, ha fölülről rá tudunk nézni, megérthetjük eddigi történetünket és ráébredhetünk: bármikor lehetőségünk van mást, újat választani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése