2011. október 31.

Testbeszéd – másként, mint gondolod


A kineziológiai oldás során a tanácsadó egyik legfontosabb eszköze az információszerzéshez az izomtesztelés.
A kineziológia egész módszere – melynek mára számos ága van – tulajdonképp azon a felismerésen alapulva jött létre, hogy az izmokon keresztül választ lehet nyerni testünk belső állapotával és szükségleteivel kapcsolatos kérdésekre, illetve ugyanígy – nem feltétlenül tudatos – érzéseink, elakadásaink, félelmeink hátterével kapcsolatos kérdésekre is.

A legtöbb esetben a kineziológus  – köztük a transzgenerációs epigenetikus  kineziológia©® (TEK) módszerével dolgozó tanácsadó  is – elsődlegesen az elülső deltaizmot, illetve a combizmot használja tesztelésre.  

Az elülső deltaizom mozgatja karunkat előre, a testtel párhuzamosan. Ha karunkat nyújtott könyökkel, nagyjából 45 fokos szögben előre emeljük, ez az izom aktiválódik. A terapeuta pedig – könnyedén érintve a kliens alkarját – ebben a tartásban könnyen meg tudja állapítani, hogy egyes kérdésekkel kapcsolatban elgyengül, avagy változatlanul erősen tart-e. Az elgyengülés jelzi, hogy a testben stressz van jelen az éppen tárgyalt, feltett kérdéssel kapcsolatban, amennyiben viszont tart az izom, a rendszerünk kiegyensúlyozott, nem jelez „hibát.”
Amikor felismerjük a szervezet kiegyensúlyozatlanságának vagy az érzelmi stressznek a forrását, megvan a lehetőségünk arra, hogy a megfelelő korrigáló hatással járó gyakorlatot elvégezzük.

Az izomtesztelést egyfajta biofeedback eszköznek tekintjük: a kezünk „válaszol” az oldás – vagyis a kineziológiai kezelés – során feltett kérdésekre.
Testünk sokféle módon beszél hozzánk, csak tudnunk kell jelzéseit megérteni. A tudattalanunkban rejlő megannyi emléket, tapasztalatot valamint a hozzájuk kapcsolódó pozitív és negatív érzelmeket nagy pontossággal lehet feltárni a segítségével.
Ez a feltárás pedig hozzásegít minket ahhoz, hogy ránézzünk azokra a félelmeinkre, érzelmi-energetikai blokkjainkra, gátló hiedelmeinkre, amelyek megoldhatatlannak tűnő vagy újra és újra felbukkanó problémáink valódi, belső okai. Amikor pedig már látjuk, mennyi mindent cipelünk magunkban-magunkkal, megfelelő támogatással feloldhatjuk, letehetjük azt, amire valójában nincs szükségünk.

A kineziológus ebben a folyamatban a támogató szerepét tölti be. Az egymásra halmozódott emlékek feltérképezésével segít meglátni az utat, ami az aktuális helyzet kialakulásához vezetett. Nem ő szünteti meg a problémát: a kliens aktív közreműködésével segít megszabadulni a fölösleges terhektől és oldani a blokkokat. Támogat és kísér a változás folyamatában, az új célok elérésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése