2011. november 7.

Engedd magad gyógyulni


Ahogy arról korábban, a diapozitív kezelést bemutató cikkben írtam, a talpunk belső oldalán a megfelelő technikával dolgozva képesek vagyunk a születésünk előtt megtapasztalt nyomasztó – vagy annak megélt – élmények érzelmi lenyomatait, annak gátló hatásait feloldani.

Ilyen benyomást nagyon sokféle ok előidézhet: ha nem várt terhességről van szó és akár egyik, akár mindkét szülő fokozott ijedséggel, feszültséggel reagál a jövevény jelentkezésére; az édesanya esetleges megbetegedése a várandósság ideje alatt; feszültség vagy valamilyen drámai esemény a családban; az anyagi biztonsággal kapcsolatosan érzett aggodalmak; a különféle vizsgálatok okozta kényelmetlenségek, stresszek; a nehéz, komplikációkkal terhelt avagy épp a császármetszéssel történő szülés. De már a kezdet kezdetén, a fogantatás pillanatában is komoly stresszt jelent, ha az esetleg erőszak következményeként jön létre; ugyanígy a lombikprogram segítségével életbe hívott babák első pillanatai is feszültséggel terheltek.
Azonban van lehetőségünk is arra, hogy ezeket a tudatalattiba mélyen beépülő negatív emlékeket – és ezzel együtt azoknak az életünkben érvényesülő blokkoló hatását – egy csendes, lazító módszerrel is oldjuk.

Hogy hogyan lehetséges mindez?

Tudjuk, hogy egész testünk holografikus módon tükröződik a szervezet egy-egy kisebb egységén is. Ezeket a „leképeződési területeket” nevezzük reflexzónáknak – ide tartoznak a fülek, az ajkak, a nyelv, szemünk írisze, a tenyerek és természetesen a talpak, illetve a lábfej egésze is. Azért alkalmazhatjuk a hologramokra vonatkozó hasonlatot, mert ezeken a kisebb testrészeken, szerveken ugyanúgy megjelenik a teljes szervezet, mint ahogyan a holografikus eljárással készült képek legkisebb levágott kockájában is megláthatjuk a teljes egészet.
További érdekesség, hogy az egész szervezet embrionális alakzatban vetítődik rá ezekre a zónákra. Ez valószínűsíti, hogy a reflexzónák még fejlődésünk legkorábbi szakaszában, az őssejtek differenciálódása előtt alakulnak ki, akkor, amikor még minden sejt magában hordozza a testre vonatkozó összes szükséges információt, amikor még „bármi” lehet belőle.

A diapozitív metódus szerinti kezelés egy reflexológiai és egy energetikai kezelés kombinációjának tekinthető. 


A belső talpél – a nagylábujjtól a sarokcsontig – a gerinc reflexzónája. Ugyanakkor ehhez a területhez rendelhető hozzá az az idősín is, amelyen a fogantatás és a születés közötti hónapok élményei, tapasztalatai rögzülnek. Ezek a benyomások mélyen, tudattalanul hatással vannak arra is, hogy világra jövetelünk után milyen módon viszonyulunk bizonyos helyzetekhez, mi lesz az, amivel könnyen boldogulunk és életünk mely területein találkozunk kihívásokkal, több vagy kevesebb megoldandó feladattal.
Egy reflexológiai kezelés során a kezelést végző ingerületet küld a test egyes területei, szervei, idegei, mirigyei felé, annak megfelelően, hogy épp melyik reflexponttal dolgozik.
Gerincünk az idegrendszer és a véráram révén egész szervezetünkkel, egész lényünkkel kapcsolatban van. A hozzá tartozó reflexzónán keresztül hatást gyakorlunk minden szervrendszerre, azok folyamatosan, egymást követően mentesülnek a stressz alól egy adott kezelés, illetve a kezeléssorozat folyamán.


Életünk során valamennyi élményünk, érzelmünk, testi-lelki tapasztalásunk nyomot hagy a gerincen. Ez a folyamat azonban visszafelé és működik: a gerincben leképeződött feszültségeket, fájdalmas emlékeket, lelki sérüléseket és az általuk okozott blokkokat a diapozitív metódus segítségével „kisimogathatjuk” életünkből.  
Ezáltal a módszer – más blokkoldó eljárásokhoz hasonlóan – segíti a test energiaáramlásának kiegyensúlyozódását, lehetővé téve, hogy szervezetünk öngyógyító mechanizmusaink aktivizálódjanak, így életünket egészségesebben, szorongás nélkül, megnövekvő önbizalommal, bátrabban, kiegyensúlyozottabban, energikusabban, vidámabban, jobb minőségben éljük tovább. Ezt pedig sosem késő elkezdeni…

(Az 1. ábra forrása: Mildred Carter - Tamy Weber: Öngyógyítás talpmasszázzsal; Alexandra)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése